Rólunk

Történelmi podcast

Az úgy kezdődött, hogy ketten (Grath és Stöki) 2015-ben belevágtunk egy Checkpoint nevű videojátékos podcastbe, ami meglepően sikeres lett. Ezen jól fellelkesültünk, és egyik visszatérő vendégünkkel, Mazurral elkezdtünk 2016-ban egy másik podcastet tervezgetni, ami akkor végül nem valósult meg, de pár adást felvettünk. Ez volt a Képtelen Krónika, egy történelmi témájú műsorka, koncepciójában a The Dollop című amerikai podcastét nyúlva (a dolloposok engedélyével). A felállás egyszerű: a háromból egy ember felkészül valamilyen kevésbé ismert, érdekes történelmi témával, a másik kettő pedig felkészületlenül kommentálja a sztorit, néha trollkodásba hajlóan.

Az elkészült adások aztán csak nem hagytak nyugodni minket, ezért Stöki megvágta őket, és a Checkpoint hallgatói karácsonyi bónuszként megkapták. Nem várt sikere lett ennek is, úgyhogy néha felvettünk újabb részeket, aztán 2021 végén úgy döntöttünk, hogy az alkalomszerű jelentkezést megpróbáljuk rendszeresebbé tenni, és elindítottuk ezt az oldalt is.

Ha érdekel a történelem vagy csak a jó sztorik, neked ajánljuk a KK-t, csak mindvégig tartsd fejben mottónkat: „Ez nem shaming, ez történelem.”

Grath, Mazur és Stöki

Iratkozz fel, kövess be!